null

Roy Dias

Ambassadeur

Ik ben directeur van Digro Facilitair Onderhoud B.V. Ik heb jarenlang in de woningstoffeerderij gewerkt en de laatste acht jaar als aannemer in de utiliteitsbouw. Mijn gezondheid heeft daaronder geleden.

Ik stond nooit stil bij de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Ik heb altijd gedacht ‘mij kan niets overkomen, ik ben oersterk!’ Daarom vond ik het niet nodig een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Veel te duur, die centen kan ik wel beter gebruiken, dacht ik.

Totdat een paar jaar geleden mijn knieën begonnen op te spelen. Ik had erg veel pijn en ben een paar weken uit de running geweest. Geloof me – dat kost je klanten en opdrachten!

Ik heb alsnog geprobeerd een verzekering af te sluiten. Maar helaas – overal kreeg ik nul op het rekest.

Ik ben dus gedwongen om door te zetten met mijn bedrijf, ook al zal dat soms niet gaan. Er moet toch brood op de plank! Ik ben aan het nadenken over een carrièreswitch, maar dat lukt natuurlijk niet van de ene op de andere dag.
Als ik weer lichamelijke klachten krijg, ben ik op de gemeente aangewezen. Dan kom ik in de bijstand. Alles waar ik zo hard voor gewerkt heb en wat ik heb opgebouwd, raak ik dan kwijt.

Mijn boekhoudster wees mij op AOVoorZZP. Ik heb de regels doorgenomen. Die zijn erg makkelijk en duidelijk. Het is geen probleem als je wat mankeert. Ik heb geen seconde getwijfeld en ben meteen lid geworden. Er viel een enorme last van mijn schouders. Nu heb ik een vangnet van collega-ondernemers, mocht ik een keer ziek worden. En hoef ik mijn bedrijf, waar ik zo hard voor gewerkt heb, niet op te geven.

Over de vraag of ik ambassadeur wilde worden voor deze vereniging hoefde ik niet lang na te denken. Het is uniek dat je niet afgerekend wordt op wat je hebt gemankeerd of nog steeds mankeert. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van deze voorziening!

“Mocht ik door ziekte of een ongeval niet kunnen werken, dan zorgen de medeleden van AOVoorZZP ervoor dat ik de rekeningen kan blijven betalen en mijn gezin kan onderhouden.”